I lurve fooooooddddd….

Tuesday, May 25, 2010


One easy recipe to follow...



Spaghetti Aglio Olio

In Italian, simple garlic and olive oil sauce is known as aglio e olio. This classic pasta dish comes together quickly, so it's a good weeknight dinner. Just pair it with a green salad and a bottle of wine. Spaghettini is in between the sizes of vermicelli and spaghetti, so either of those is a good substitute. Be careful not to overcook the garlic, as browned garlic tastes bitter. Push the garlic to one side of the pan so it will cook evenly.

Yield
8 servings

Ingredients

Sambutan Hari Guru

Monday, May 24, 2010

Minggu lepas kitorang ada Sambutan Hari Guru kat sekolah. As usual, sambutan agak meriah. Cikgu2 syiok sendiri..well, a number of us anyway. Started earlier this year. Before kul 8 am tu we were all ready to berarak masuk ke tempat sambutan. Macam Maulidur Rasul pun ada, macam nak iring orang kawin pun ada..apa tu panggil - inang? Hah, yeala tu. Inang2 tahun ni semua pakai kaler merah merah belaka.

Jap mana gambar ni. Post satu dua sebagai bukti..huahuahua. 
Ada gak la yang kaler out sikit..malas nak layan la kot. Tahun ni I was quite bersemangat, siap beli baju merah baru lagi.




Anyways, persembahan pelajar was very interesting to me. Lagi2 bila tengok our own students beria-ia and ada jugak termalu-malu buat persembahan. There was quite an array of show items from Modern dancing, Street dancing (which the students renamed as a taridra), ada dikir barat and also Nasyid..Not forgetting Sajak plus Tarian Melayu/Joget. Okay, gambar persembahan tak leh letak sebab photographer malas and berat punggung nak bangun. So the shots were out...totally. 


After all the show and ucapan, finally it was Sukaneka time.. Last year due to my "bloated" state, I did not do much, jadinye tahun ni macam balas dendam wey..letih betis and kaki ku.. Practically running and sweating by the end of it.. Enjoyed myself though..and our team won..Yeay! Hadiah teddy bear on a keychain..haha. Talk about under budget..Tapi alhamdulillah dapat jugak.


On top of that, during luncheon ada lak cabutan bertuah and alhamdulillah jugak, bertuah jugak hari tu.. So, all in all Teacher's Day celebration was a blast..now in the past. Next week, examinations under way.. Teachers are all in motion again. 


200 days of official work, several days of unofficial call of duty and one day of appreciation. What more can we ask...:))







Confessions of a shopaholic ker ni?

Sunday, May 23, 2010

Minggu lepas, just before Sambutan Hari Guru yang baru ni, I managed to pujuk my dear HB to allow me beli baju baru. Al-maklumla Sambutan Hari guru baju semua orang ada tema - Baju merah ang ang gitu..jadi dalam hati tu timbul rasa nak berbaju baru. Alasannya, baju yang sedia ada takde yang sesuai. Yang merah dah lama..hmm,..as if lah kan.


So makanya kami pegi la Giant Shah Alam. Just to go and cari my baju. Alahai, ada gak rasa guilty dalam hati sebab drag anak2 dan suami pegi. Knowing me, nak pilih barang memang berjam-jam.


Makanya kitorang, erm meaning me...
Haii, ada jugak istilah terbeli dua. Itu pun sebenarnya baru je dapat dua helai tudung jenis yang lebih kurang macam yang di beli tu tapi kaler dia lain la.. So nak kira bulan ni baru je beli tudung 4 helai.


Nak pujuk HB i told him, "nih kira baju raya la darling..nanti tinggal beli and buat baju anak2 jer." 

Bestnye kalau..

Saturday, May 22, 2010

 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada