Bulan Ramadhan

Sunday, August 22, 2010

Alhamdulillah, Bulan Ramadhan dah sampai ke hari yang ke dua belas. Anak2 pun dah cukup puasa buat masa nih. Untuk diri sendiri, adalah mencuba jugak membaca AlQuran setiap hari walau dapat sedikit pun. Kadang kadang miss jugak tapi yang penting cuba untuk solat on time and tak miss satu waktu pun. InsyaAllah!


Awal bulan Julai ari tu, balik ke kampung kejap. (Lama tak balik sebab parents pun dah dok dengan adik kat Bangi la ni) Anyway, perasan mesin jahit bapak kat kampung tu dah mula kumpul habuk. Mesin Jahit yang kategorinya tua tapi belum ancient lagi lah. Since my father tak guna yang tu, apa lagi I pun angkut la bawak balik. niat hati murni..nak jahit baju anak and suami yang koyak2 je dulu. :D


Berat jugak mesin jahit tu. Hangkut dalam keta jer tapi terasa la beratnya sepanjang jalan tu. Campur berat penumpang yang lain.. Sampai rumah semangat la jugak..Habis semua baju anak2 yang terkoyak kat seams di cari dan di jahit terus. Rasa happy la bila anak2 pakai baju diorang balik semuanya gumbira jer.


Lepas tu suami belila kain untuk baju raya two weeks before bulan Ramdhan ni. Sah2 la takde sape nak jahit dah sekarang ni. Makanya, I called my Pops and asked him to help. Nope! Bukan untuk jahit baju, tapi untuk potong kain jer. I decided to jahit my families baju raya tahun ni. Jeng-Jeng-Jeng!! Sungguh ke-Seni-an Rumahtangga.. 


Don't Believe it? Believe it! So far between the other work at home and the school work I have, sempatla buat baju anak lelaki I yang paling kecik dulu. Still unsure of the collar bit. And the zipper part for my "mens" pants..So out of 6 pasang yang nak siap, I just finished ONE! and ni dah masuk minggu ketiga Ramdhan. Harapnya sempat. Yang penting baju anak2 and suami siap dulu.. Itupun mungkin kena SOS kot untuk buat pinggang and pasang zip plus buat kolar..


Alamak! Have I bitten off more than I can chew? Kenalah pulun one of these days ni menyiapkan baju2 Raya keluarga ku.


Wish me luck!


Come see my other site! xperiencing tupper joys! You won't regret it.
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada