Raya Raya Family Kami 2010

Wednesday, September 15, 2010

Assalamualaikum.
http://www.emocutez.com
Dah seminggu beraya di kampung hubby. As usual meriah. Tapi tak semeriah tahun2 lepas sebab pagi raya ipar duai yang kampung pasangan diorang dekat2 balik rumah in laws diorang. Jadi yang tinggal cuma menantu2 yang dari over-d-sungai ni jeala.


Selalunya upacara salam bersalaman dan memohon maaf akan di buat pagi raya atau pada hari raya pertama. Cuma tahun ni diorang cadang nak buat hari raya kedua, sebelum gi menziarah kubur. Susah buat acara tu hari raya pertama sebab ramai yang datang. Raya kedua is the best sebab orang kelantan suka beraya keluar rumah raya kedua dan ketiga. http://www.emocutez.comJadi masa tu memang jalanraya penuh dan sesak. Almaklum la orang2 kelantan ni semuanya berkereta. Kadang tu satu family bawak dua kereta sekali.


So family kitorang masa hari tu biasanya akan duduk di rumah dan mengira kereta yang tak bergerak lalu depan rumah. http://www.emocutez.comKehkehkeh.. Sebenarnya takde nak cerita pasal raya sangat sebab orang lain pun dok citer pasal raya diorang. Tapi one thing adik beradik my hubby memang sporting2 belaka. Tiap2 tahun ada je idea nak buat raya yang gempak. Dah dua tahun berturut diorang buat pertandingan masa raya. Antaranya: 

cucu paling cun 2009
1. cucu paling cun - ni tahun lepas. Yang dapat anak sedara yang memang maintain vogue thru out pagi raya. 










2. family sedondon
2009 - family abang ipar... theme : WORLD!! hehe
http://www.emocutez.com





    2010 family KU...YIPPEEE!!!






















    3. family atau individu paling ceria  - ni adik ipar yang tak pernah kering idea...

    4. cucu paling kuat merajuk - ni my princess no. 3 yang dapat
    5. cucu paling pemalu - ni anak sedara dapat. Memang ala2 ostrich kadang2 tu.
    6. cucu paling cool - anak sedara jugak yang dapat. Memang cool.
    7. cucu paling banyak hari berpuasa - yang ni my prince and princess yang dapat. First time puasa this year and they did quite well. Tinggal sehari dua je.. Alhamdulillah!

    Gambar2 cucu2 kena edit dulu baru boleh upload..mungkin akan ditambah di kemudian hari .. Okayla. itu jer nak share buat masa nih..Raya tahun depan kita lihat sape pulak dapat hadiah nyer..http://www.emocutez.comhehe.. Selamat beraya lagi...


    Just me.
    rise and rise again until lambs become lions - Robin Hood
     

    Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
    Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada