Alphabetically Music Trendy R we?

Thursday, September 23, 2010

Pernah tak anyone perasanhttp://www.emocutez.com yang orang Malaysia ni sebenarnya memang sentiasa mengikuti trend terkini, lagi2 kalau dalam dunia muzik dan dunia seni ni. Almaklumla, kita ni memang warga yang berjiwa halus ( yea ke? Masih lagi ke? ) Anyway, itu bukan isu yang nak disentuh kat sini. mari teruskan pembacaan yea..


Today I ada terdengar kat radio, seorang dj bercakap pasal trend ikutan terkini rakyat Malaysia ni. Which made me think, eh? ada semacam susunan dalam trend yang kita ikut..Trend yang dimaksudkan is POP trend la..http://www.emocutez.com


Nak tau why I said that? Sebab 20 years ago (or so ler. campur tolak beberapa tahun le kay?) orang kita dok ikut 
 
1. H - Pop  
Hindi Pop.. lagu hindi mana tak kenal. Hero Hindi mana tak minat. http://www.emocutez.comCuba tanya yang seangkatan dengannya, Kenal tak Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit? Cuba tanya favourite song masa tu? Kalau tak jawab - Dulhania LeJayenge / Dil to pagal hai, memang nasib la..


Lepas beberapa tahun, tetiba ada kegilaan
2. I - Pop 
Indonesian Pop.. ni kira kegilaan yang lebih masuk akal la.. sebab kita paham bahasa dia. Kita serumpun dengan dia. Tapi mesti semua kenalhttp://www.emocutez.com Peter Pan, Ungu, Letto. Ingat cerita Bawang Merah bawang Putih? Mesti pernah dengarkan?


Kemudian ada pulak
3. J- Pop -
Japan Pop. Alamak by this time I pun dah tak berapa mengikuti sangat industri muzik terkini jadi personally ni lah satu ketika I ketinggalan zaman sikit. Tapi yang pasti kat majalah dan media, banyak keluar poster muka kulit putih terlebih melepak. Wajah ala ala anime gitu.http://www.emocutez.com Kartun Jepun punya la banyak, sampai ada satu siaran khas kat astro untuk anime aje...caye tak?


Yang terbaru lak,
4. K- Pop -
Korean Pop pulak.. ala yang sekarang ni dok hot lagu "Nobody, Nobody But You". Sampai my gurlz pun pandai nyanyi. Sikit lagi boleh dah cakap Korea diorang tu. Lagu " Sorry, Sorry, Sorry"..tu jer part yang paham. yang lain dengar chika chika chika ona ona ona la la la..Kalau my students, tak mustahil kenal penyanyi dia macam dok rumah sebelah jer.. Sekarang ni citer Korea pun dah mula popular pulak..termasuk Hero heroin nyer sekali..kan?http://www.emocutez.com


Alamak!! Kalau diikutkan, nampak gayanya rakyat Malaysia ni minat sesuatu trend ikut huruf alphabet la.. 


Mula2 H, lepas tu I, then J, after that K.. tak dalam susunan huruf ke tu. 


Bermakna lepas ni kita akan mula minat L- Pop ( Latin ke? Laos?) 


dan yang penting sekali, anak2 seni Malaysia bersedialah sebab lepas L ialah M!! M- Pop la u all.. M utk Malaysia. Bermakna kalau ada sesape nak popular dan menjadi ikutan anda semua kena TUNGGU!!!!
kecuali la M di situ adalah untuk negara lain yang bermula dengan M. misalnya Madagascar? Mexico? dan yang sewaktu dengannya.. 


http://www.emocutez.com

thanks for reading...
rise and rise again until lambs become lions - RH
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada