5 Kemudahan Perlu Ada Zaman ni

Saturday, November 6, 2010

Ni senarai pendek 5 kemudahan yang zaman dulu takde tapi zaman sekarang orang tak boleh hidup tanpanya..kebanyakan orang la. I tak kata semua.


1. Telefon Bimbit.
    padahal dulu okay jer berhubung dengan telefon awam. Kalau tak contact seseorang 
    boleh bagi alasan takde public phone atau public phone rosak. 


2. Kenderaan.
    tak kira samada kenderaan anda kecik atau besar, setiap rumah mesti ada paling kurang 
    sebuah keta. Tak pun mesti ada motor sebuah dalam kawasan rumah.


3. TV
    yang ni tak yah explain. Rasanya semua tahu betapa dependent orang terhadap benda 
    yang melalaikan ni.


4. Mesin Basuh
    ahak! I memang berterimakasih la kat orang yang buat mesin ni. Kalau tak, berkerutu la 
    tangan ni kena basuh baju dengan tangan. Tapi sebenarnya basuh baju dan buat kerja 
    rumah tu la yang boleh mengelakkan daripada wujudnya rancangan realiti The Biggest 
    Loser tu.


5. Internet dan ....jeng jeng jeng Facebook..
    Hahaha. Dulu orang jumpa face to face dan ziarah menziarahi semua rakan taulan dan 
    sedara mara. Sekarang ni tak dah sebab semua jumpa dalam alam maya. Jimat masa dan 
    minyak kot. Jiran Tetangga pun kadang2 jumpa dan bercerita kat dalam facebook jer.

Betul tak?




 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada