Aquaria...lawatan sambil2

Monday, October 10, 2011

Hari ni, setelah berjanji dengan anak, we went to Aquaria. Hadiah sebab dia dapat beberapa A masa ujian hari tu. Ni sebagai motivasi untuk diri dia dan adik beradik yang lain.

So my significant other suruh tengok2 tempat tu and survey price dia. I did but I supposedly didn't do such a thorough job sebab I assumed it was in KLCC.. Jadinyer bila sampai tu, parking dekat KLCC park. Bila check balik it was way over on the other side of the location. Adoiiyaii...kena marah ler saya ni sebab tak check betul2. Padan muka gue!

Anyway, we returned to the car, pi park kat Convention Centre itself. Sampai tu memang Aquaria pun baarruuu jer opened its doors to visitors. So chantek ah.. Beli tiket, harga tu kena lah bersedia mental dan fizikal yea..kalau anak ramai, lagi besar la lubang di poket. Sebab kan janji kat anak, kita bayar tutup mata jer lah. Kids bawah 3 tahun tak yah bayar..alhamdulillah.

Banyak jugak exhibits dia dalam tu. Ada jugak species bukan ikan yang dia tayangkan. Cam ular, bugs and butterfly. Tapi definitely 80% water related animals. Tapi bila masuk, please make sure spend time to wait for the feeding shows.


Baru worth the money. Ni masa feeding time kat the aqua theater. Lama tunggu untuk tengok 2 ikan duyung hitam datang bagi makan. Penyu, jerung, ikan pari called Kudsia (don't ask me why) dan juga belut Morey. Cool!
Nak letak banyak lagi gambar tapi xde masa sangat so next time maybe i'll update.. Aquaria - good to appreciate our sea life..

- Posted using BlogPress from my iPad
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada