It's the weekend!

Wednesday, May 10, 2017

Assalamualaikum. 

I have been a tad busy since my hubby got discharged. Had visitors from my hubby's side since Saturday... Tak sempat hilang penat, Isnin dah kena kerja. And it is exam week. The week where I don't get to sit and rest much. Although I do get to reach my S-Health walking target of 10000 steps everyday during exam week.. However let me remind you that walking around in jubahs and baju kurungs ain't no fun and games.. (not to mention heels. I learned that the hard way..sheeshh)

So today is Friday. TGIF eh? Loving the thought of waking a little later than usual. No rushing off anywhere. Making breakfast at my own time. No screaming at the kids to wake up and get ready for school. I am so planning to savor the weekend. 

List of things i plan to do:
1. Get the laundry done
2. Organize my wardrobe
3. Clean the house.
4. Do some crocheting
5. Catch up on my readings

I am keeping my list short and doable.. Hopefully. So wish me luck. 👍👍👍

OT at the OT

Friday, May 5, 2017

Another session of waiting today. 

Waited for my significant other to be out of an operation procedure.. He had to do an appendectomy...he went in at 10 something and finished after 2 pm...

Since I tak tau apa jadi kat dalam operation theatre tu so tak boleh la elaborate sgtkan... Tapi mula mula nak cerita sikit tentang penantian kat luar tu macammana. Mula2 masuk tu dah siap tanya nurse berapa lama ambik masa sebab perut ni dah rasa lapar jgk. So hubby masuk je I turun cari makanan.

Bila dah makan pi balik tempat menunggu tadi which consists of steel seats.. Oklah ada gak tpt duduk. Dah makan mata ni mula la mengantuk. Tersengguk sengguk dan akhirnya kecundang... Lahai... I slept...seriously slept with kaki tak berapa nak sopan dan mulut ternganga... Tau ternganga sebab bila terjaga mulut tu rasa besar dan terpaksa katup. Mujur tak dak keluar air liur basi... Tidur punya nyenyak sampai risau terlepas laki sendiri kena tolak keluar OT.

Mujur tak... :D Mak aii tunggu dekat 2 jam lebih la. Siap naik wad check dah sampai wad ke belum ( sebab terlena dibuai mimpi tadi tu kan). Turun semula tunggu lagi. Akhirnya dia siap jugak. Dengan keadaan mamai yg mega.

Rupanya bila masuk OT ni...kita kena tahu. Mula-mula masuk OT tu doktor bius jumpa dulu. Dia kena bius ikut keperluan. General or local. Pengsan terus atau separa sedar. So dia kena and patut dah bersedia dengan dos yg betul dan sesuai utk pesakit tu. Lepas dah bius dengan jayanya, kena tunggu ubat bius berkesan sebelum kena bedah.. Pengsan weiii kalau lum start efek bius dah kena zasss.

Bila dah bedah apa yang patut, pesakit akan di biar dulu dalam keadaan tenang dlm OT tu..untuk elakkan sebarang kesan-kesan sampingan dari berlaku lepas bedah. Di tunggu pesakit bangun dari kesan bius baru diorang tolak balik masuk wad. So before and after surgery ada masa bertenang...maka tak la mengejutkan kalau ambik masa yg lama.

By the way, doktor yg bertugas akan tanya berulangkali soalan yang sama sebab nak tau pesakit tu waras tak dan sedar tak diorang nak dibedah utk apa. Jadi kalau doktor tanya banyak kali mana pun jawab je lah. Untuk kebaikan diri pesakit jugak.

Ok. Ni penceritaan dari pengalaman suami. Detail sebenar tak la I tau sebab I am not the one under the knife. But from readings and listening to my hubby ,that happens when one is taken for a surgery. Actually hubby wasn't much help sebab he said he konked out even BEFORE anaesthesia doctor tu boleh masuk bius pun.. Hehe.. 

So setakat ni je lah I think I would like to share.
Adios muchachos

At the Hospital.

Assalamualaikum.

Spending the night in Hospital Sg Buloh. My better half is ill. He was feeling so much pain that he agreed to go to the clinic nearby. Where the doctor promptly sent us off to the emergency room with a letter.

Sampai Hospital 10.30 pm. Fuhhh...ramai la manusia dalam bilik rawatan. Yang bagusnya hospital sekarang, kawasan ER ni dah di bahagi pada zon2 warna. Hijau, kuning and merah. And then you have the criticals. Yang ramai ni kat zon hijau sebab kat zon ni ramai dtg dan boleh balik lepas dicheck dan ambik ubat.

Yang peliknya, ramai2 kat zon kuning ni rupanya peneman org yang betul2 sakit. Contohnya... Seorang lelaki sakit. Tapi yang duduk menunggu 3 orang ahli keluarga yang segar dan sihat.
Itu belum lagi kira yang bawak anak kecik yang tak sakit gi ER tu. Adoii... Tak risau ke anak tu di tengah tengah orang yg sakit.

So anyway kitorang ni doctor dah jumpa and dah diagnose. Hubby kena warded and awaiting his minor surgery. Sebab he has appendicitis. And here we are dalam wad lelaki 4 in a room. Entering the ward at 1.40 am with the rest of the occupants asleep.

And here i am unable to sleep walaupun penat dan ngantuk sebab one of the patient is sleeping so industriously he is emitting quite the noise. Another one is in pain and keeps calling out for his wife to help him.. And if that wasn't bad enough, i think when we arrived and with the interruptions from the nurses and doctor on call, we woke the one remaining patient. Who happens to love listening to music aloud ( i am betting it is to drown the snoring from the bed next to him). Hah!

So wish me luck. Hoping my hubby gets to do his ops asap and that i can leave him rested at 5 am nanti so that i can rush back home to see my children off to school. The doctor had come and explained procedures and risks of the ops to a groggy person and signed the necessary documents. Thank goodness i was lucid, at least.

Ok. Gonna stop here for now. Will update when i get the chance. Tata.

My shrinking brain matter

Thursday, May 4, 2017

Yupe... As it says. My brain is shrinking. Due to old age. Beginning to have long term memory flashbacks more than i can recall short term memories.

Funny how things that happened 20 years ago can be recounted in clarity. Could it be it is because those memories have told and retold so many times..it sticks..

Sometimes walking in a room for a purpose becomes a walk into the land of the lost. I forget what i came there for. Not to mention all the times when i get interrupted mid sentence and have my train of thoughts scatter like daffodils in the wind. Sigh....

That makes keeping a blog now seems highly appropriate. Hence, i have decided to to keep up with my blog as i have been neglecting it for too long anyways.

May what i share keeps my brain matter, matters....

 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada